Draaideurautomaten

Draaideurautomaten

De voordelen

 

Toegankelijkheid: Deurautomaten maken het gemakkelijker voor mensen met een beperking om toegang te krijgen tot een gebouw of ruimte. Mensen in een rolstoel, mensen met een mobiliteitsbeperking of mensen met een visuele beperking kunnen de deur openen zonder de hulp van anderen.

Veiligheid: Deurautomaten kunnen ook bijdragen aan de veiligheid van een gebouw door gebruik te maken van elektronische vergrendelingen, sleutelschakelaars, codeklavieren, noodmelders of alarmsystemen. Ze kunnen voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot een gebouw, en kunnen voorkomen dat deuren onbedoeld open blijven staan of in geval van nood niet sluiten en vergrendelen.

Energie-efficiëntie:  Deurautomaten kunnen helpen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Door ervoor te zorgen dat deuren altijd volledig sluiten, kunnen ze de ontsnapping van verwarmde of gekoelde lucht verminderen, waardoor de energiekosten drastisch kunnen worden verlaagd.

Gemak: Deurautomaten kunnen het gemakkelijker maken om zware of onhandige voorwerpen door een deur te dragen zoals tassen of karretjes en trolleys. Omdat de deur automatisch opent en sluit.

Hygiëne: In tijden van ziekte-uitbraken, kunnen deurautomaten bijdragen aan de hygiëne in een gebouw doordat mensen de deur niet hoeven aan te raken om deze te openen.